SealteQ

Herstel en onderhoud vuurtoren Vlieland

SealteQ is gespecialiseerd in het onderhouden en beschermen van beton en staal.

De vuurtoren van Vlieland is de blikvanger van het eiland. Ooit stond er een stenen toren, maar sinds 1909 staat de huidige vuurtoren op het hoogste duin van Vlieland. Deze toren is eigenlijk het topje van een van de twee vuurtorens van IJmuiden. Destijds hebben ze daar de bovenste drie verdiepingen vanaf gehaald en naar Vlieland verhuisd. De vuurtoren is dus eigenlijk nog ouder, want gebouwd in 1878. De koepel is wel vervangen door een sterkere koepel. De oude koepel staat nu op de midgetgolfbaan van Vlieland.

Onlangs is de vuurtoren van buiten helemaal opgeknapt door SealteQ. Je kan dat goed zien aan de kleur. Tot begin 2019 was de vuurtoren rood-bruin van kleur, nu is die helder rood en staat die werkelijk te stralen. SealteQ heeft mij de opdrachtgegeven om het resultaat vast te leggen. Hieronder zie je een deel van de foto’s die ik voor hen heb gemaakt.

  Afdrukken, licenties & bedrijfsfotografie

  Fotograaf

  van Vlieland

  Maak een keuze waar je

  informatie

  over wilt ontvangen.

  Je kan meerdere opties aanvinken. Om je zo goed mogelijk te helpen is er onderaan ruimte waarin je je vraag verder kunt beschrijven.

  Afdruk, licentie of exclusief beeldmateriaal

  afdrukken foto's fotogravlielicentie foto's fotogravlieexclusieve foto's laten makenexclusieve video